Livet som en wienare.

Och nu har jag bott här i tre månader. Tre jävla månader, haha. Det är så himla konstigt att säga det högt.. Samma med att säga att jag bor utomlands, jag förstår det liksom inte. Det är ju hemma, hur kan det vara utomlands? Dom pratar ku bara annat språk här som jag inte förstår - men det gör dom ju i Skåne med, och det är samma land. 

Jag ska i veckan gå och registrera mig som riktig medborgare här i Wien. De är npgot man måste göra när man inte bara besöker Wien, utan man är här längre ön tre månader. Och det känns ganska mäktigt på npgot sätt...

Samtidigt som jag såklart saknar hemma lite så vill jag verkligen inte åka ifrån detta. Jag vill inte ens tänka på hur ledsen jag kommer vara sista veckan. Jag går ju redan och sörjer. 

Iaf, veckan har ruuuuuusat iväg med skolan. Och helgen har varit superfin! I fredags gick vi på förfest hos kanadensarna, spelade Flip the cup och testade flyga matta. Sen dansade vi ela natten och avslutade det med en wienerkorv. (Dom har baguett som korvbröd... Det är tydligen det äkta sättet) 
På lördagen åt jag bara hela dagen - melon, påskägg, kakpaket, pannkakor, massa mer. Sen mötte vi upp några och började köa utanför stadsoperan. För vi köpte standing tickets till den populära baletten svansjön. Den va fantastisk!!! Kvällen avslutades på donken i två timmar. 

Idag var det födelsedagskalas på ett äkta sätt- tidningshattar, tårta med ljus i, godis, popcorn, kakor, girlanger, ballonger och sång förstås! Jill och Tera fyllde helgen när vi var i Berlin, så vi fixade ett försenat kalas! Sen mötte vi upp fler kanadensare för att sitta i parken till sju. (Och då var det fortfarande så jävla varmt)

Fin fin fin fin helg. Och nu väntar hårdkörning med plugget denna vecka. Plööö! Meeeen ska på middagsdate imorgon på Vapiano, och det är sjukt bra sätt att starta veckan på!

Ha det fint! 

Bilder från helgen: 






Photobomb ala Berlin och Prag






Och sen begavs det efter ett dygn i prg, mot Berlin!









Ursäkta, jag ska bara gå och klippa hål i mitt paraply.

Tittade på väderrapporter innan jag drog undan gardinen för fönstret. Blev lite ledsen men tänkte att det också kan va bra, för då får jag mycket gjort. 
Såhär ser rapporten ut: 


Såhär ser det ut utanför min balkong: 

Ännu en gång briljerar SMHI. Så efter lite pluggande nu så ska jag ut i solen och äta glass, köpa buxor (mina enda byxor sprack första dagen i Berlin) och sen njuta av Wienlivet lite. Innan lektionen ikväll dvs.

Ásgeir.

Ja det här dagen är ju ungefärligen lika bra som igår. Det vill saga, inte bra alls.
 
Igår stressade jag iväg till skolan på morgonen då jag hade lection klockan nio - trodde jag. Stog och trängdes på en varm vagn med svettiga och illaluktande gubbar, varav jag fick en av dess armhålor I ansiktet Bara där blev det ju en underbar dag. Sen efter några språngsteg anlände jag till skolan med andan I halsen, rädd att jag är sen. När jag ska titta I vilket rum vi är I så är inte lektionen med på tavlan. Jag skriver till en kompis och frågar var vi är, vilket hon svarar att vi inte ens har lektion. Så jag fick knalla hem och vänta på dagens andra lektioner, som va klockan 6... MEN jag fick mycket att göra iaf, för jag kom ju igång med dagen tidigare än vad jag brukar. Så jag gjorde färdigt en tenta - och det va ju bra! Men ska inte ljuga om att morgonen inte förstörde dagen lite. Det va VÄLDIGT skönt att lägga sig I sängen I slutet av kvällen och bara titta på en mesig kärleksfilm.
 
Idag gjorde jag lite ärenden på stan på morgonen. För att sen skynda göra ordning till dagens enda lektion, som började två - trodde jag. Som vanlig rutin stressade jag till skolan och anlände svettig med andan I halsen. För att sen komma in I klassrummet vi skulle vara I, men med fel studenter. Så jag frågade lite snällt om det var här tyskan var.. Då var det fel klass. Och jag fick ett fint besked att jag inte börjar förrän halv fem idag. Jaha.... så nu sitter jag här hemma och väntar på halv-fem-lektionen. Köpte med mig på vägen hem en pepsi och två paket jordgubbar, endast I syfte för att tröstäta. Denna dagen............... Ska bli skönt när det är over.
 
På detta så har jag dessa dagar haft feber, haft äckelkramp I magen, haft constant chokladsug och mycket läxor som hänger över. OCH det regnar! (Jag har inget paraply, och tanker inte slösa pengar på det heller, jag får ju condition när jag springer mellan ställena) Och jaa.... jag har hamnat I klagbältet.
 
Men jag är faktsikt ganska bra att se positivt på dom negativa sakerna - utanför bloggen och klag-sms. Jag får ändå mer tid till läxor.
 
Nu ska jag gå in och kramas med Enis.
Ha en fortsatt bra (eller skaffa en bra) onsdag! (för det är vel onsdag??)
 
Kram

James Vincent McMorrow - Breaking Hearts.

Åh. Hamnat I en James-period... eller snarare dagar.. och snarare besatthet. Det enda jag lyssnat på 24 timmar i sträck nu är James Vincent McMorrow. Guuuud vad bra han är. Just nu passar han perfekt till mitt humör och livet. Den låten i titeln är den finaste av dom allihop. Men, alla låtar är verkligen underbara. Bra att ha som bakgrundlåt när man pluggar, promenerar eller åker tunnelbana, dvs det jag gjort senaste dygnet.
 
Igår var jag på tre olika fik. Så kan säga att dagen bestod av fika, och plugg. Fick liiiite gjort, men idag är ännu en sån dag. Dock inte på tre fik, utan först ska jag plugga här hemma och sen sätter jag mig på fiket nedanför. (Har svårt att koncentrera mig hemma).
 
Men har precis varit och köpt tröst-mat till mig och Enis. Vi är nämligen två sjuklingar under samma tak. Igår svullnade min hals upp och tilsammans med febern som jag haft i några dagar så misstänker jag att jag fått halsfluss light. Och imorse så fick Enis någon slags magsjuka/matsjuka/spyattack/illamående. Tror dock inte det är något "måste disinfektera hela huset"-grej, men ändå... stackarn. Så var precis inne med en "braförmagenochsjälen"-tallrik: choklad, vindruvor, nötter, avslagen cola, vitt bröd. Hoppas det hjälper!
 
Jaja, nu får jag sätta mig och läsa lite mer om cross-cultural ethnographic.....
 
Ha en FIN måndag!

Stolen dance - milky chance

Först och främst- LYSSNA PÅ DEN LÅTEN! 

Den kanske är känd överallt? Men jag hörde den här i Wien första gången och det har lite blivit soundtracket till mitt liv här. Blir glad av den, den är sååå bra!

För det andra, har ganska jättemycket läxor att göra. Men det är för fint väder för att man vill sitta inne och göra dom. Men jag försöker sätta mig i parken och göra det jag kan i kollegieblock, så jag kan jobba på mina fräknar. Men jag skulle behöva en regnig dag, riktig skitväder-dag! Då skulle jag kunna jobba ifatt allt och jobba upp så jag slipper känna press på påsklovet, och när mammsen och mostris är här.

Mamma och moster kommer nästa torsdag. Sen åker jag till pragis för några dagar, för att dra vidare till Berlin. Det blir nog ett grymt påsklov hoppas jag! 

Igår checkade jag av en grej från min måste-göra-i-Wien-lista. Jag såg solnedgången på kahlenerg, som är ett berg där man har utsikt över heeeela Wien! Stannade tills det va mörkt och hela staden lyste av lampor. Magiskt. Fint ställe också, ska åka dit minst en gång i veckan, även om det tar typ 45 min dit. Men det är så värt det. När man är konstant kring biljud, rörelse, människor och saker så var det skönt att komma upp på ett berg med underbar utsikt, vacker natur och bara fågelläten i bakgrunden. Jag som älskar skog och natur- det va magiskt!

Ikväll var vi på engelsk bio, sen vandrade vi till ett cafe och satt där och tjattra tills det stängde vid elva. Fint fint. Och jag skrattar tills jag får ont i magen. 

Och mitt mål denna veckan är att gå till ett bageri och beställa,köpa och betala helt på tyska. Alltså handla på österrikiskt vis, utan någon engelska alls! Spännande!!

Ha en fin helg, aug wiedersehen!

Fotobomb