Will you take me to Nirvana?

Wien är fint. Det är en stad som jag håller på att bli kär i, förälskad snarare. Och jag kan tänka mig att det blir ännu underbarare i vår runt april och maj. När man är i parken hela tiden, och utomhus, och samlar fräknar på näsan. Sånt är fint. Och jag ska nog köpa en basketboll, och frisbee. Basketboll som jag och Ena (ska tvinga med henne) kan ha och spela i parken som är tjugo minuter gång från oss. JAg går varje dag i den parken, älskar den. Den är vekrligen inte stor, men den har en stor lekpark med massa barn som alltid springer runt där, många träd, stora gräsytor, stora stråk. Och det ligger precis vid Schönbrunn- som jag är heeeelt förälskad i.
 
En sak som förstör det roliga lite är att min kära lilla mage har börjat krampa igen. Jag som sluppit det i typ några månader (förutom i januari då helvetet brakade lös) trodde att Wien skulle göra ännu mer gott för min lilla bullerlåda. Men icke. Meeeeeeen vi får se om det är något tillfälligt, eller ihållande. Än så länge har jag "bara" fått det senaste fem dagarna. Inatt var jag tom tvungen att lämna Travelschack och kareokeyn för att jag hade så ont. Och då mina vänner, då är det ont! För jag lämnar inte underbara Travelschack för minsta lilla. Man skulle behöva dra mig därifrån i andra stunder. Älskar det!
 
Jajajajaj imorgon ska jag åka skridskor (ÄNTLIGEN) och sen är det lite festivitas i helgen. Sen ser det ut som att det blir en påsk i Prag - kan bli väldigt bra! Ska försöka ta mig till Italien också.... kanske Spanien? Eller Frankrike? Får se lite. Men Salzburg, Prag och Budapest ska nog hinnas med iaf. Och sen har jag smått gett mig själv ett löfte, att om jag får ett jobb i höst - eller snarare NÄR jag får ett jobb i höst så ska jag ge mig själv en restresa till antingen något varmt ställe, beror på månaden, eller en fin plats. Det ska bli som en liten present för att jag klarat högskolan, tagit examen, och fått ett jobb. Och med det löftet så vill jag ju kämpa ännu mer för ett jobb än vad jag valigen vill!
 
Nu ska jag sova. GUTE NACHT!

Väntans tider.

Sitter just nu och äter upp allt som kommer i min väg. Klockan är sju på en lördagmorgon och jag sitter redan färdigsminkad vid gröten... Jag har inte gått upp såhär tidigt sedan jag jobbade i Skövde i januari. + jag hade behövt sova minst sju timmar till för att ta igen förlorad sömn från förra natten. 

Men men, ska man till Bratislava så ska man! 

Hela natten har jag vaknat en gång i halvtimmen, dvs minst tolv gånger och trott att jag antingen ska upp, att jag missat bussen eller att jag är i Bratislava och de har glömt mig och åkt hem utan att säga till. Haha... Det finns säkert någon psykolog som skulle kunna reda ut det där och finna någon undermening med det. 

Men iaf. Igår blev det inte många knop gjorda. Förutom att handla, och beställa biljetter för hemresa. Klockan tjugo i tolv på natten, den tolfte juni kommer jag hem. För att sedan vara på svensk mark ji sju dagar, och sen flyga min kos till Italien med hela tjocka släkten. Ska bli så himla roligt!!

Och i förrgår så var det förresten en hejdundrande kväll. Det började med lite vin och mat hos Lilit och sen mötte vi upp flera och gick till en bar som hade ladies night. Vilket var gratis drinkar till brudar och en manlig strippa. Väldigt intressant kväll. Sen drog vi ut och dansade hela natten tills stängning- vi va sist på dansgolvet. Och när vi skulle ut så blev jag stoppad av vakterna och anklagad för att snott en annan killes "identitet".... Efter lite (läs massa) tårar och svenska svärord och diskussion på engelska så fick jag lämna stället, med femtio kronor fattigare. Och eftersom inte tunnelbanan började gå förrän fem så fick vi strosa runt och vänta på den tills vi fick lägga oss i våra egna sängar. Så. Himla. Skönt. 

Det va en roligt kväll, och mycket roliga folk med mycket dans. Och vem säger nej till det?

Här kommer lite bilder från senaste dagarna! 






Lite från dagarna - bildbomb!









Här är lite bilder från de närmaste dagarna. De första är från igårkväll på travelschack, den underbara baren som är i våra kvarter. Den har verkligen allt; billig öl, gratis tequila, härligt folk (majoriteten är killar, hehe) underbar musik, dansgolv och kareoky. Kareokeyn prövade vi på igår för första gången. Jag och lilith sjöng bckstreet boys och andra nittiotalsdängor- sjukt roligt. 

De andra bilderna är från mina morgonpromenader. Den med utsikten är från slottet schönbrunn, ett "palats" typ, som nämnts tidigare. Önskar jag kunde få med den underbara utsikten, bilden gör inte det rättvisa. Och ett fint promenadstråk jag hittat är en gammal kanal som nu är gångbana genom hela Wien. Man går som i tunnlar utan tak, men det är inte alls instängt eller någonting. Hela kanalgången ser ut som sista bilden. Det känns väldigt speciellt när man går där. Men en upplevelse, och lugnt och fint är det - perfekt för morgonpromenader med andra ord! 

Gute nacht!

city girl - The Jezabels

Nu är det lite annat än när jag skrev senast. Nu har det gått tretton dagar sedan jag flyttade till landet av apelstrudlarna. Och jag trivs. Det är så fint överallt - när jag kommer utanför dörren är det människor, byggnader, saker som händer - det är ett helt liv utanför min dörr. Det liksom är alltid någon runt mig när jag går ute, hur tidigt eller sent det än är. Det är få stunder som man faktiskt är själv på en 50 meters area.
 
Skolan har kommit igång lite smått, men bara med två kurser. Så hittills är det knappt några läxor eller scheman. Men det är skönt med mjukstart. Och jag har tänkt att öva väldigt mycket på tyskan nu i början för att komma in i det, och ta vara på tiden som det inte är så mcket. För jag vet att vissa dagar i mars och april har jag lektioner sju dagar i veckan. (ja, vi går även på helger + väldigt många av lektionerna är placerade kvällstid).
 
Denna veckan har det varit otroligt mycket nya människor man pratat med. Det är svårt att komma ihåg namnen, men det är några som man träfat lite fler gånger, och utanför alla aktiviteter. Det är en tjej från Ungern, två från Kanade och en från Nederländerna, som vi umgås lite mer med. Väldigt mysiga tjejer! Det är väldigt intressant och givande att träffa så många från olika delar av välrden. Man har väldigt olika uppfattningar och erfarenheter från saker. Kulturerna möts och det är ofta att man pratar om skillnader, likheter och nuläget i ens hemland. Så förutom många nya intryck och kunskap så får jag en stor dos geografi och historia varje dag.
 
Det roligaste jag varit med om när jag sagt att jag kommer från Sverige är inatt när jag träffade en kille. Då sa han "Oj, förlåt att jag säger det här men jag trodde att alla svenskar var blonda". Haha, och där stod jag och Ena (båda brunetter) och gapflabbade åt honom. Stackarn!
 
Hur som, har hittat massa favoritplatser redan, och jag kan bara fantisera om hur underbara dom kommer vara i vår när del blir varmare väder och grönare. Jag har planerat redan massa picknickar på många olika ställen. Helt klart ett måste för de som kommer och hälsar på från Sverige!
 
Nu är klockan sent, och imorgon ska jag på upptäcksfärd. Så Auf Wiedersehen und gute nacht!
 

En resa.

Jag skrev ett jättelångt inlägg precis.... men det försvann.......
 
IAF. Längsen jag skrev här, men livet kom lite emellan. Jag spenderade hela Januari i Lisch och mådde bra och hann med mycket roliga saker + tjäna lite cash, vilket alltid behövs. Det va skönt att balansera upp sig lite inför resan till den nya hemstaden.
 
Och nu är vi här i Wien! Första heldagen har gått och det känns som att man kan staden rätt bra nu, även om jag inte ens varit i en tiondel av den. Det enda jag sett idag är massa tunnelbanestationer och et stort shoppingcentrum + skolan. Vi började dagen med att besöka skolan och träffa några för att få lite papper. Sen har vi irrat runt i flera timmar för att få tillstånd och tunnelbanekort m.m. två timmar tog det för oss att hitta ett "photobooth" för att ta kortet till det sabla tunnelbanekortet. Och gud.... så jag såg ut. HEMSKT. Jag får nog lägga upp det bara för att visa hur hemskt det är. Får gör adet någon annan dag.
 
Sen lagade vi lite mat i köket, kollade serier+filmer och gått runt i köpcentret som är skitstort och är en minut från våran lägenhet. (HEAVEN) Jag köpte en ullig och skön kofta, etersom att värmen i vår lägis har bestämt sig för att leva sitt egna liv. Stackars Ena fick det värsta rummet som är svinkallt hela tiden, och mitt är med kallt men inte lika farligt.... Så vi går och spänner oss hela tiden och huttrar... Men det är ju ändå en anledning till att köpa ulliga koftor. hehe
 
Tyskan och engelska går väldigt knackligt, men längtar tills man blir tvingad att prata det hela tiden så att man kan börja komma in i det. vi går ju bara och pratar svenska hela tiden nu, förutom något "Danke" och "Where can i find the...". MEn det kommer det med, vi har ju en vecka kvar tills skolan börjar!
 
Nu MÅSTE jag sova, för jag ska gå min första morgonpromenad i staden imorgon (idag) och själv dessutom. Så jag måste vara utvilad så jag inte tappar bort mig själv, haha (nej mamma och moster, jag har koll)
 
AUF WIEDERSEHEN