Frukost på balkongen en solig och fin lördagsmorgon.

Här sitter jag på min balkong och äter dubbel portion av banankaka, den sista lördagsmorgonen I Mars. När jag skriver balkong menar jag att jag sitter på golvet i mitt rum, precis innanför den franska balkongen med balkongdörren öppen. Det ger iaf en liiiiiten känsla av att jag sitter och njuter på en balkong. Jag känner frisk luft, solen glimtar in, barnen leker på innergården nedanför och jag hör spårvagnarna på tvärgatan. Det är fint. Vem trodde att jag skulle hamna i en sån här stor storstad? Om jag hade frågat mig själv för ett år sedan hade jag sagt att jag kan på i Göteborg på min höjd. Och här sitter jag nu på min franska balkong och delar postort med ungefär 3 miljoner människor.
 
Livet här är fint och samtidigt som dagarna rusar så jävulskt snabbt så går det ändå i en sakta takt, för jag längtar till så mycket i framtiden. Men jag försöker pausa så ofta som det går och tänka att shit... jag är liksom här.
 
Igår hade vi lektion sex timmar i sträck. Det var sex svåra timmar. Och det kommer upprepa sig tre gånger nästa vecka, för att avslutas med en sex timmars examination. PLÖ. Hoppas på att det regnar den dagen så jag inte behöver ha någon "JAG VILL UT I SOLEN"-ångest. men men. senare på kvällen tog vi ubahn till stefanzplatz och satt på AIDA-cafét och åt oförskämt goda tårtbitar. Jag tog en Mozarttårta. Och jisses..... det smakade precis som en Mozartboll, fast godare!! Efter stirrande på folk ett tag så tog vi stroset och gick runt i centrum. Det är himla mysigt där på helgkvällar/nätter för det är väldigt mycket folk som bara går runt och strosar... liksom njuter av livet. Älskar den atmosfären. Sen satte vi oss på en "staty" och försökte inse att vi faktiskt bor i Wien. Liksom Wien, med underbart stora hus och massor av fina saker. Vi bor här...... hur många gånger jag än kommer skriva det så kommer jag inte förstå det faktiskt... Att liksom bo i Wien, det har ju varit en romantiserad dröm hur länge som helst. Och nu sitter jag här.
 
Iaf.
 
Idag ska vi till matmarknaden vi var på förra helgen. Jag ska köpa ost, nötter och torkad frukt. Sen ska vi möta upp Eszter och kanske några mer tjejer för att sitta i en park och picknika. Ikväll blire nog vin. Och imorgon plugg.
 
Ja, det var nog allt.... Men, jag fyller förresten år om 57 dagar.
 
Ha en fin helg!

Talk is cheap.

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva. För jag skulle kunna förklara och beskriva allt. Men jag tror det är tråkigt att läsa. Så jag tänker att jag skriver osammanhängande meningar isället så får ni gissa er till.
 
Jag hoppar runt bland körsbärsblommor på träden med fina flickor som får mig att skratta. Går på loppmarknad, matmarknad och sitter i parker flera gånger i veckan. Jag tänker att jag ska bli kulturell men har inte gått på ett enda museum än. Planerar kommande veckor, bläddrar i kalendern och bokar upp dagar. Tiden går så långsamt samtidigt som den går läskigt fort. Tjejorna sitter och pimplar vin i vårat lilla kök fina kvällar. Ofta påminner vi varandra om att vi faktiskt är i Wien. Äter mestadels köttfärs eller bananpannkaka, men också choklad, nötter och jordgubbar. Pratar i korridorer och kramar extra hårt för att försöka tränga bort "ensamhet" och saknader. Går runt och ler när jag är med dom. Förälskar mig i kurser och önskar jag kunde och orkade sitta i skolan hela dagarna så att jag kunde lära mig mer. Men samtidigt är läxorna svåra att hitta motivation till. Har bestämt mig att jag ska blondera mig sommar.
 
Och det är ungefär så det ser ut. Jag trivs här och jag älskar Wien. Men det är en fin balans mellan att längta till framtiden och personer där hemma samtidigt som jag aldrig vill lämna den här staden någonsin. Åh, livet livet.

Släng dig i väggen svenska jordgubbe.

Hejsan,
här sitter jag och äter jordgubbar. Som jag gör nästintill varje dag. Sedan mitten av februari har det funnits 500 g-pack jordgubbar för 2,4 E (det blir typ 21 kronor). Dom är bautastora och liiiiite vita, men röda I ena änden iaf. Men denna veckan så har det varit extrapris. ETT KILO JORDGUBBAR FÖR 21 KRONOR! Alltså två pack jordgubbar för endast tjugolappen.... Förstår ni den lyckan??

Jag får dock begränsa mig ibland... en mage som inte tål någonting alls tål verkligen inte ett kilo jordgubbar inom loppet av en halvtimma. Så jag år välja mina stunder. Och idag är en sån stund! haha

Men men, medan jag sitter och väntar på mitt magont, äter jordgubbar och snapchattar med Mandi så gör jag lite nödvändigheter. Är nämligen ledig idag, men ska göra tyskaläxa, söka kurser till hösten och börja med ett PR-projekt. Det är en jätterolig uppgift som handlar om att man ska analysera en PR-kampanj i sitt eget hemland och skriva vad för påverkan den haft och varför de valde just den. Jag valde självklart den bästa kampanjen genom tiderna: Volvos "made in Sweden"-kampanj med Zlatan. Jag tycker den är så fantastisk och perfekt uppbyggd. Första gången jag såg reklamfilmen för den fick jag rysningar. Inte det för att jag älskar Zlatan, Volvo eller nationalsången. Utan för att de där reklamnissarna har tänka på varenda lilla jävla detalj. Älskar det. Så det ska bli kul att jobba med, om jag nu sätter fart någon gång! Och ikväll vankas St Patriksday-firande.

Och förresten - igår var jag på den bästa konsert på länge: Disclosure. Länge sedan jag hade sånt lyckorus. Senast var nog Håkans konsert i somras!

Tack och hej, nu ska jag äta med jordgubbisar!


Uppsnärjd i det blå.

Jag har varit lite rädd för att trycka på play-knappen. Det har varit en liten mental broms som fått mig att undvika det. För tänk om jag skulle sakna hemma så himla mycket. Tänk om jag skulle längta bort.

Men idag så tryckte jag på play-knappen, och ut ur högtalarna skrålar För sent för Edelweis och Håkan Hellströms underbara stämma. Och såklart jag slängs i nostalgigropen med en gång, till alla bilturer när jag och fina vännen kört med öppna rutor och skrikit ut texten. Till när vi legat på gräset en sommardag och mumlat till musiken. Till alla stunder som Håkan Hellström funnits där. Men det är liksom ganska fint ändå, för det är inte så att jag vill köpa första bästa biljetten hem, utan det är mer "ser fram emot och längtar till"-känslor.

Sen jag var fjorton har Håkan alltid varit där. Det är inte så att jag lyssnar på honom hela tiden, det har gått månader mellan spelade låtar. Men han har spelats i alla perioder av livet. Svåra, underbara, fina, jobbiga, härliga m.m.m. Det är en speciell grej det där. För som jag sa, så himla många minnen är fästa vid alla låtar. Med alla låtar kan jag säga minst ett minne då jag lyssnade på låten. Plats, tid, ålder, situation, tankar.
 
Och idag spelas För sent för Edelweis. En måndag i Wien. Med våren som smyger in genom den öppna balkongdörren till mitt studentrum. Och jag är glad idag, det är en glad måndag.

Och nu har Håkan introducerats till ännu en period: livet i Wien- Välkommen Håkan.

En månad.

Nu har jag varit här i exakt en månad. 30 dagar. Och idag är semmeldagen.
 
Under en kvällspromenad igår med yoghurtglass och en kanadensare så bestämdes det att semestermånaden är slut i och med idag. Nu har jag varit här i en månad, och även om det varit många promenader så äter jag allt i min väg och testar allt som går att testas osv osv. Men nu ska vi börja styra upp det lite, eftersom vi faktsikt ska bo här ett tag. Så idag påbörjas mission - bli hälsosamma! Hittillsa har det gått bra (de tre timmar jag varit uppe) och jag är peppad på att få upp den där energin och orken som jag hade innan all skit hamnade i magen.
 
Självklart ska jag fortsätta äta gottit, men inte varje dag. Och det känns bra när man har någon/några som peppar!
 
Denna veckan har jag bara två lektioner, och jag börjar lite undra om jag är här för studier eller semester, haha. Men jag ska nog inte vara så kaxig eftersom att nästa vecka väntas ett tufft schema, som kommer fortsätta i sju veckor framåt. Vissa dagar är jag i skolan från åtta på morgonen till tio på kvällen. Och då är hela dagen fylld av lektioner. (Ja, vi har kvällslektioner. Majoriteten av våra lektioner är på kvällar) Så jag försöker njuta nu när man kan sova ut, umgås med vänner, gå ut, göra som man vill m.m.
 
Nu ska vi iaf ut på en promenad! Och sen ska jag färga håret rött, och sen har jag en lektion ikväll från sex till halv tio!
 
Bay bay!