Grattis på mig!

 
Det är exakt en månad kvar nu. Till att jag blir gammal och grå. Gräver ner mig i ett hål fullt med ålderskris. Ser min första rynka. (redan sett den) Tvingas lära mig laga normal mat. Slutar vara rolig.
 
Ja.. ni läste rätt... när man är 21 har man inte längre humor.
 
Jag har någon skräckblandad känsla av att inse att jag inte längre räknas i de unga åren där jag kan skylla på någon annan när jag slår någon, där jag kan äta sand, där jag kan välja mellan att ha blöja eller inte. Men nu är det färdigt på det. Nu får jag stå för mina handlingar, äta sandfri kost och lära mig gå på toaletten när det trycker. Fan.
 
Trots allt. Det enda jag begär av min första dag som 21åring är.... tårtan på bild ovan.
 
Ha en riktigt bra fredag imorgon!

Jag ska måla hela kroppen lilla maammaaaa. Jag ska måla halva armen fiiiiiiiiiin.


På ett diskret och lite hemlighetsfullt sätt försöker jag visa min nya bebis. För tillfället blödande, ömmande och inplastade bebis. Tillverkad  idag eftermiddag. Fyra timmar fulla med blod, svett och inga tårar alls faktiskt. Bättre bild kommer när det läkt och dom riktiga färgerna kommer fram. Tills dess ska jag smörja, tvätta och klappa den med massa kärlek.


Se aldrig förbi. Se att du är fri tillslut. Fast du vet att, hälften av dom som kämpar ..går under och hälften av dom som älskar.. exploderar. Fri till slut.

Söndagen avslutades  och projekt-perioden började, på en säng med att dricka polsk burköl ur sugrör med en väldigt saknad person. Måndagen innebar kick-off och planering. Igår var det heldag i skolan. En kvällspromenad blev uppför vattenfalls-leden, runt Bymarken och hamnade på en lekpark där vi gungade tilll det började dugga halv elva. Sånt är fint, oförskämt att inte älska det.
 
Min projektgrupp har hunnit otroligt mycket på bara tre dagar. Och varje dag blir rolig och effektiv. Jag är utkallad "Master of communication". Funderar på att skaffa ett visitkort med den titeln. Varför inte?
 
Ikväll är det finkväll med finvin och finpersonas för att sen fuldansa och dricka fulöl.
 
Adios Amigos!
 
 

They take pictures of mountain climbers at the top of a mountain. They´re smiling, estatic, triumphant. They don´t take pictures along the way, ´cause who wants to remember the rest of it? We push ourselves because we have to, not because we like it.

Vinröda shiffongklänningen på, tulpanerna i kassen och nerverna i ett järngrepp. 90 minuter av ihopplock, tacka-av-Linnea-lunch vid stranden. God mat och skratt. Fick hejdåpresent. Snälla och fina hejdå-ord. Det avslutades på ett bra sätt.
 
Tolv veckor plötsligt över. En minut efter hejdå blir jag plötsligt bara tom. Som att göra slut med någon efter ett långt och intensivt förhållande. Blir helomvändning på måndag. Så helgen spenderas som en enda stor utpustning. Lugnt och fint.
 
grejerna jag fick:
 

And the smell of coffebean just don´t go away.

 
Just nu har jag musik i öronen så fort jag inte behöver lyssna på något speciellt.
Är i en "lugn-mystisk-musik"-period, som låten över och massa såntdär som huvudet kan sväva iväg på. Angus och Julia stone är kvalité-musik. Mer kvalité är The xx, lykke li, Bon Iver, Cat Power och saybia. Dvs bra lugn-musik. 
 
Ha en bra kväll.

Frustrationen är ett faktum.

Jag är inte satt på denna gjord för att bli nästa Bill Gates. Det är en sak som är säker.

Teknik och jag går inte ihop. Eller snarare.. jag och teknik är som två motpoler på en magnet. Vi kan inte existera tillsammans och samtidigt fungera.

Jag har haft en iphone i två dygn. Och från start var halva skärmen trasig, dvs den reagerade inte. Men jag såg förbi det. Men idag. Idag. Denna djävulska dag. Idag valde min kära mobil att inte fungera längre. Den zoomar in och låser skärmen så att jag inte kan få upp den. Och efter två timmar med kundtjänst fungerar den. I fem minuter. Då den väljer att inte reagera överhuvudtaget när jag trycker på skärmen. Roligt.

Pga det har jag i ren och skär panik ätit upp allt mitt mandelsmör (två påsar mandlar och 1dl olivolja). Jag har inte hunnit handla, så mitt kylskåp är väldigt otroligt tomt. Och jag har inte städat... vilket behövs.

Trevlig dag med andra ord.

Behövde bara få ur mig allt.. Och säga: Om jag inte är kontaktbar när ni försöker nå mig, då är det för att jag inte har någon mobil.

The daydreams stole my time.

Idag är en bra dag bestämmer jag. Gick morgonpromenad när solen gick upp över Huskvarnaberget (finaste utsikten). Sen har jag gjort en marknadsföringslök hela dagen, alltså en konkurrensanalys formad som en lök. I eftermiddag ska jag hämta böcker på bibblan, hämta ut min mobil och ha kultur-dejt med Camilla! Vi ska kolla på en fotoutställning och höra på en föreläsning av Sveriges kändaste konsert-fotograf, och sen avsluta det med fika såklart.

Imorgon kommer Marie, och på söndag är det fika på bryggan. Och sen är nog helgen slut! *redan söndagsångest*

Dagens ilandsproblem:
* Orkar inte måla om mina naglar. Dom är fula, men långa.
* Har ingen matlåda.
*Åt upp mandelsmöret imorse.
 
Ha en fin helg!

Tell me what you know about dreamin.

 
Jönköping är fint och stilla på morgonen mellan 05.00-07.00 och kvällen 20.00-21-30.
Tre och en halv timmas perfektion på ett dygn. Precis när solen vaknar eller gömmer sig.
Lite fågelkvitter, skymning, utsikt och lugnt runt omkring är det som krävs varje morgon nu.
 

.Tell me the story about how the sun loved the moon so much he died every night to let her breathe.

En fin påskhelg med vänner och skratt långt in på nätter, marknad, thaimat och tända ljus, familjen, pajbakning, våfflor med farmor&farfar och väldigt mycket sömn vissa nätter/dagar.

Behövdes en laddning med energi. För jag tror det kommer behövas inför slutspurten nu. Två månader och mycket tid, tanke och pengar ska läggas ner på saker som är både påfrestande och roliga.
 

De där valen som man måste göra. Och den där prioriteringen kan dra åt helvete. För hur man än vänder och vrider på det, så är gräset alltid grönare på andra sidan. Och man går runt konstant med "Men tänk om det...", "Om bara jag kunde..." och "Varför?".

Trots allt så är det inte så himla jobbigt och det är inte så himla seriöst allting. Och det är ju lite ironiskt i sig.

ÅH, vad skönt med en ny månad, ny vecka och ny energi i kroppen!
Ha en fin tisdag!